Nem volt ittas a halálos buszbaleset sofőrje

2012.03.17. 15:30
Nem mutattak ki alkoholt a 28 halálos áldozatot követelő svájci buszbalesetet okozó belga sofőr vérében. A rendőrség és az ügyészség is cáfolta, hogy a busz azért csapódott az alagút falának, mert a busz vezetője ki aakrt cserélni a lemezt dvd-lejátszóban és közben nem figyelte az utat.

Kedd este halt meg 28 utas azon a belga turistabuszon, amelyik Svájc déli részén, Wallis kantonban, az A9-es autópályán letért az úttestről, megpattant a padkán és az alagút falának csapódott. Az áldozatok közt 22 gyerek volt és másik 24 gyerek is megsérült a balesetben. A buszon összesen 52-en utaztak, köztük hat felnőtt, akik mindannyian meghaltak.

"A vizsgálatok nem mutattak ki alkoholt a buszsofőr vérében" - jelentette ki Olivier Elsig svájci ügyész, aki azt a svájci és belga médiában is elterjedt pletykát is cáfolta, miszerint a balesetet az okozta, hogy a sofőr nem figyelt az útra, mert épp ki akarta cserélni a dvd-t a lejátszóban. Renato Kalbermatten, a svájci rendőrség szóvivője szintén cáfolta a dvd-kicserélős teóriát, ami szeritne nem több spekulációnál. A rendőrség szerint egyébként a sofőr nem követett el gyorshajtást sem a baleset pillanatában, a baleset helyszínén a sebességhatár 100 km/óra volt.

A belga gyerekek (két iskolai osztály a flandriai Lommelből és Heverleeből) síelni voltak Sierre körzetben Val d'Anniviers-ben, és épp indultak vissza Belgiumba. Többségük 12 év körüli volt. Összesen három busz tartott haza a síútról, ezeket egy keresztény csoport bérelte. A buszok újak voltak és fel voltak szerelve biztonsági övekkel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport