Eric Toth az új Oszama bin Laden

2012.04.10. 19:46
2012-04-10T155106Z 1793103009 GM1E84A1TNV01 RTRMADP 3 CRIME-FBI
Fotó: FBI/Handout

Új taggal bővült az amerikai szövetségi nyomozóhivatal, az FBI Most Wanted listája: Oszama bin Laden helyét Eric Justin Toth, egy washingtoni általános iskola volt tanára vette át. Tothot lassan négy éve keresik, miután 2008 decemberében gyerekek szereplésével készült pornográf felvételeket találtak egy iskolai videokamerán, amit ő használt, írta az ABC News.

A 30 éves férfit utoljára három éve látták Arizonában, és az FBI azt gyanítja, hogy korábban felbukkant Illinois-ban, Indianában, Wisconsinban és Minnesotában is. Feltehető, hogy tanárként, illetve gyerekfelvigyázóként dolgozik, így keresi a gyerekek társaságát. A nyomozók szerint ért a számítógépekhez, az internethez, és ügyel a biztonságra. Könnyen beilleszkedik a különböző társadalmi osztályokba, igazi társasági ember. Meggyőző személyiség, aki könnyen mások bizalmába férkőzik.

Bár az nem nyilvános, hogy hány gyermek bántalmazásával és esetleges molesztálásával vádolják, az FBI attól tart, hogy újabb gyerekek válhatnak áldozataivá.

A szövetségi nyomozók 100 000 dolláros jutalmat ígérnek annak, aki Toth hollétéről olyan információval szolgál, ami az elfogásához vezet. Adatlapja szerint a férfi fehér bőrű, zöld szemű, 190 centi magas és 70 kilós. Bal szeme alatt anyajegy van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport