Két halott egy alaszkai légibázison

2012.04.12. 23:14 Módosítva: 2012.04.12. 23:14

Csütörtökön holtan találták az amerikai parti őrség két tagját egy alaszkai légibázison, Kodiak Island-en. Az őrség parancsnoka biztonsági riadót rendelt el; a hivatalos közlemény szerint az áldozatok a parti őrség állományába tartoztak, a hatóságok pedig jelenleg is keresik az elkövetőt. A holttesteket a kommunikációs központban találták meg; mindkettőjüket agyonlőtték.

A körülményeket és az elkövetés módját egyelőre nem sikerült tisztázni, de a parti őrség szerint a bázist - amely körülbelül négyszáz kilométerre található Anchorage-től - elővigyázatosságból lezárták, mivel a komplexum környékén iskolák is találhatók. A bázisparancsnok Jesse Moore elszomorítónak nevezte a történteket, és arra kérte a kodiaki lakosokat, hogy mindenképpen tegyenek jelentést, ha valami szokatlant észlelnének. Moore szerint ehhez hasonló esetek csak ritkán fordulnak elő, és mindent megtesznek, hogy kézre kerítsék az elkövetőt.

A Kodiak Island-i bázison körülbelül ezren teljesítenek aktív szolgálatot, de több száz civilnek is munkát adnak. A bázis célja elsősorban a parti őrség védelmi feladatainak ellátása, de ők felelősek a térség kutató- és mentőakcióinak lebonyolításáért is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport