Vilmos
24 °C
35 °C

Iszlamisták ezrei tüntettek Egyiptomban

2012.04.13. 18:34

Újra több ezres tömeg gyűlt össze a kairói Tahrir téren – írja a brit Telegraph. Az iszlamisták azt követelik, hogy a leváltott Hoszni Mubarak rendszerének tagjai ne vehessenek részt a következő havi elnökválasztáson.

A tavalyi forradalom óta szimbolikus Tahrir téren olyanokat skandáltak, mint "Nem kérünk a maradékból!" vagy "Nem akarjuk Omar Szulejmant!", célozva Mubarak bizalmasára, a titkosszolgálatokat irányító Omar Szulejmanra, aki indulna a május 23-24-i elnökválasztáson.

Nic538205

A pénteki demonstráció egy nappal azután jött, hogy az iszlamisták által dominált parlament jóváhagyott egy törvényt, amely megtiltaná, hogy a korábbi rezsim tagjai közhivatali pozíciót töltsenek be a következő 10 évben.

A törvény, amelyet még jóvá kell hagynia az uralkodó Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsának (SCAF), az olyan volt köztisztviselőket, mint Szulejman diszkvalifikálná. A SCAF-ra, amely 2011. február 11-én átvette a hatalmat a bukott Mubaraktól, széles körben úgy tekintenek, mint Szulejman hatalmának az új rendszerbe való átmentőjére.

A tüntetést a Muszlim Testvériség és az ultrakonzervatív Szalafiták szervezték – írta meg az Al Jazeera.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.