Viola
4 °C
13 °C

Iszlamisták ezrei tüntettek Egyiptomban

2012.04.13. 18:34

Újra több ezres tömeg gyűlt össze a kairói Tahrir téren – írja a brit Telegraph. Az iszlamisták azt követelik, hogy a leváltott Hoszni Mubarak rendszerének tagjai ne vehessenek részt a következő havi elnökválasztáson.

A tavalyi forradalom óta szimbolikus Tahrir téren olyanokat skandáltak, mint "Nem kérünk a maradékból!" vagy "Nem akarjuk Omar Szulejmant!", célozva Mubarak bizalmasára, a titkosszolgálatokat irányító Omar Szulejmanra, aki indulna a május 23-24-i elnökválasztáson.

Nic538205

A pénteki demonstráció egy nappal azután jött, hogy az iszlamisták által dominált parlament jóváhagyott egy törvényt, amely megtiltaná, hogy a korábbi rezsim tagjai közhivatali pozíciót töltsenek be a következő 10 évben.

A törvény, amelyet még jóvá kell hagynia az uralkodó Fegyveres Erők Legfelsőbb Tanácsának (SCAF), az olyan volt köztisztviselőket, mint Szulejman diszkvalifikálná. A SCAF-ra, amely 2011. február 11-én átvette a hatalmat a bukott Mubaraktól, széles körben úgy tekintenek, mint Szulejman hatalmának az új rendszerbe való átmentőjére.

A tüntetést a Muszlim Testvériség és az ultrakonzervatív Szalafiták szervezték – írta meg az Al Jazeera.

Ajándékozzon utazást karácsonyra!

Nem tudja mivel lepje meg kedvesét? Válasszon szállásutalványaink közül egyet!

Értékeljen és nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Mondja el melyik, és nyerjen értékes ajándékaink közül!