Tímea, Irma
11 °C
19 °C

10 millió fontot adna Obama fejéért a munkáspárti brit lord

2012.04.16. 08:45
A Munkáspárt felfüggesztette Lord Nazir Ahmed párttagságát, miután az angol nemes, a Lordok Házának első muszlim tagja egy beszédében 10-10 millió fontos díjat ajánlott fel Obama jelenlegi és Bush egykori amerikai elnökért.

A pakisztáni születésű, de hét éves korától Nagy-Britanniában nevelkedett lord azon pöccent be, hogy az amerikaiak 10 millió dolláros vérdíjat tűztek ki Hafiz Muhammad Saeed terroristavezér fejére. Lord Nazir Ahmed ezt "minden muszlim megsértésének" nevezte és egy, a pakisztáni Haripurban elmondott beszédében bosszúból a két amerikaira fejére tűzött ki vérdíjat.

Lord Nazir Ahmed
Lord Nazir Ahmed
Fotó: Peter Macdiarmid

A dolog azért is meglepő, mert Saeedet a legkevésbé sem csak az amerikaiak pécézték ki maguknak és megítélése mégcsak nem is bizonytalan. A férfit, a Lashkar-e-Taiba nevű terrorista fedőszervezet alapítóját mások mellett az Európai Unió, Oroszország és az ENSZ is a világ egyik legveszélyesebb bűnözőjének tartja. Ő lehet az egyik főszervezője a 2008-as, 166 halálos áldozattal járó, hirhedt mumbai vérengzésnek, amit döntő részben paksiztáni terroristák követtek el.

Sajtótudósítások szerint a korábban is durva nyilatkozatairól híres lord többek között azt mondta: "Ha az Egyesült Államok 10 millió dolláros díjat ajánlhat fel Hafiz Saeed elfogásáért, akkor én felajánlhatok 10 millió fontot Barack Obamáért és az elődjéért, George Bushért."

Miután kiderült, hogy a beszédnek híre ment és a pártja is felháborodott, a lord letagadta, hogy ilyet mondott volna.

A Munkáspárt szóvivője közben azt nyilatkozta, hogy ha tényleg ez hangzott el, akkor az teljességgel elfogadhatatlan, és hogy a nemzetközi közösség helyesen teszi, ha minden eszközzel igyekszik elfogni a mumbai robbantások tetteseit.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!