Mária
-6 °C
-2 °C

Alkoholos kézfertőtlenítővel ütik ki magukat LA-ban

2012.04.25. 22:10
Több tinédzsert vittek súlyos alkoholmérgezéssel kórházba Los Angelesben, akikről kiderült, hogy kézfertőtlenítőt fogyasztottak. Egészségügyi szakértők szerint a könnyen és olcsón beszerezhető, de mérgező alkoholforrás komoly veszélyt jelenthet a fiatalokra, ha divattá válik.

Néhány hónap alatt hat fiatalt szállítottak Los Angeles régiójában intenzívre alkoholos kézfertőtlenítő okozta alkoholmérgezés miatt.

A fiatalok körében elterjedt technika új alkoholizálási módszerré vált. Só segítségével választják el a fertőtlenítő szert az alkoholtól, amivel a kemény szeszes italt nyernek maguknak.

A kereskedelemeben kapható kézmosófolyadékok egy része 62 százalékos alkoholt tartalmaz.

A fiatalok korábban már a köhögés elleni folyadékot, az alkoholos szájvizet, sőt az egyik vanília kivonatot is felfedezték maguknak, a fertőtlenítőből nyert ital azonban néhány slukk után beszéd- és mozgásképtelenséget okozhat.

A Los Angeles Times-nak nyilatkozó szakértő szerint az egészségügyben még nem találkoztak túl sok esettel, de a könnyű hozzáférhetőség és az olcsóság miatt a példa gyorsan terjedhet. Tavaly még nem fordult elő ez módszer, hirtelen feltűnése ezért meg is lepte az orvosokat.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

US Virgin Islands

Sosem láttál még ilyen gyönyörű helyet!