Sarkozy megbukott, Hollande az új elnök

2012.05.06. 18:59
új hír érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Visegrádon sokan szavaztak

    Visegrádon ezekben a percekben zárulnak a szavazóhelyiségek. A részvétel akár még 60 százalékos is lehet.

    Fotó: Huszti István
  • Csoda, hogy nem ment csődbe Visegrád

    Február 29-én a visegrádi önkormányzati képviselő-testület többségi szavazással feloszlatta magát, mivel személyi ellentétek és bizalmi kérdések miatt másfél éve döntésképtelenné vált az önkormányzat. Vasárnap négy független jelölt küzd meg a polgármesteri székért, de az ország egyik legkisebb városában az izgalom jelei nem mutatkoznak. Pedig a tét nagy, hiszen Visegrád jelentős adósságot halmozott fel, és az uniós fejlesztések is egyre sürgetőbbek.

  • Visegrádon egy házaspár az utolsó pillanatban, a templomból esett be szavazni a városházán kialakított II. választókerületen. (A két szavazókerület különben 100 méterre van egymástól, az I-es az iskola.) Azt mondták, előbb imádkoztak, mert fontos dolog a választás.

    Fotó: Huszti István
  • A polgármestert (Abonyi Géza) sokan úgy emlegetik, mint Káosz Géza, mert övé a Káosz üzletház. Zeller Tibort (akinek a javaslatára feloszlatták a testületet), pedig csak úgy nevezik, hogy Csont.

    02
    Fotó: Huszti István
  • Állítólag Félegyházi András nyert a visegrádi választást. A 40 éves építész feleségével, aki szintén építész és hét gyerekével (Botond, Borbála, Boglár, Kinga, Mátyás, Hajnal és Bercel) él Visegrádon. Bár Szegeden született, 2001-ben Visegrádot választotta otthonának, és 2005-ben költözött véglegesen ide.

    07
    Fotó: Huszti István
  • Félegyházi, a várhatóan győztes jelölt a sportpályán fogja várni az eredményeket, de most lement a Dunára, mert egy kenus pár borult a vízbe, és a segítségükre sietett. Úgy tudjuk, hogy jól vannak, csak a kenut kell még visszahozni.

  • Felbukkant az életmentő Félegyházi András, aki megnyerte a választást, aki két kenust mentett nem sokkal korábban. Első nyilatkozatában azt mondta, hogy elnézést kér a késésért, csak két szó szerint és átvitt értelemben is elázott urat húzott ki a Dunából. Az új polgármester nem hagyta, hogy meghívják egy a büfében, mert "ez elvi kérdés".

    Félegyházi András
    Félegyházi András
    Fotó: Huszti István
  • Abonyi Géza, az egyik vesztes jelölt csalódott. A képviselői munkában - minthogy nem indult - nem vesz részt, de a közéletben biztosan. Elmondta: most Félegyháziéké a pálya, de úgy látja, hogy ez a múlt továbbélése. A következő választáson is elindul, mert "soha sem adja fel".

  • Megjöttek a pontos adatok Visegrádról. Félegyházi András 359 szavazatot kapott, a volt polgármester, Abonyi Géza 315-öt, Lelkes László 182-t. Az utolsó Balázs Máriára mindössze 15-en szavaztak.

Vissza az összes bejegyzéshez