2024. június 16. 15:00
Lengyelország
Hollandia
Volksparkstadion I. forduló
2024. június 16. 18:00
Szlovénia
Dánia
StuttgartArena I. forduló
2024. június 16. 21:00
Szerbia
Anglia

Elhunyt a szakadék angyala

2012.05.16. 20:40

Elhunyt az ausztrál férfi, aki tengerparti házából 160 embert mentett meg az öngyilkosságtól. Don Ritchie az ablakon kinézve éppen rálátott a Sydney kikötőjének bejáratánál álló sziklára, ami az öngyilkosok egyik közkedvelt célpontja volt. Ritchie többször is látta a sziklán álló reményvesztett embereket, és ilyenkor mindig közbelépett. Általában a szikla szélén állva megkérdezte tőlük, segíthet-e valamiben, de néha a saját testi épségét is kockára kellett tennie, hogy megmentse az ugrani készülőket – írja az Independent.

„Mindig az volt a célom, hogy a szikla szélén állóknak szerezzek egy kis időt, hogy rájöjjenek, a dolgok talán másnap reggel jobban fognak festeni” - mondta el egyszer bizalmasan Ritchie. A férfi később gyakran hívta meg a megmentett embereket teázni és beszélgetni a házába, az egyik túlélő egy festményt is ajándékozott neki, ami egy napsugarakkal körülvett angyalt ábrázolt, „Az angyal, aki köztünk jár" felirattal.

Don Ritchie az Ausztrál Királyi Haditengerészet kötelékében harcolt a második világháborúban, majd Sydneyben a biztosítási szakmában helyezkedett el. A „Szakadék angyala” 86 éves korában hunyt el. Hivatalosan 160 öngyilkosjelöltet mentett meg a haláltól, de egyesek szerint ez a szám jóval magasabb is lehet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport