Ötezer olasz éjszakázott sátrakban

2012.05.22. 12:31

Harmadik napja az utcán felvert sátrakban vagy szükségszállásokon éjszakáznak a vasárnap hajnali földrengés után otthon nélkül maradtak Észak-Olaszországban. Hétfő éjjel is még ötezren kényszerültek szükségszállásra, ezért az érintett Emilia Romagna tartomány előljárói sürgős segítséget kértek a térségbe látogató Mario Monti kormányfőtől.

Még nem született terv a lakosság elhelyezéséről, a következő napokban a katasztrófavédelem és a vöröskereszt építette sátortáborokban maradnak. Tábori konyha, áramfejlesztő is érkezett. Az otthontalanok között nagyszámban vannak idős emberek és az Emilia Romagnában dolgozó bevándorlók is.

A helyzet a földrengésben a legtöbb kárt szenvedett Sant'Agostinóban (Ferrara) és Finale Emiliában (Modena) a legsúlyosabb. Finale Emilia polgármesteri hivatala is megsemmisült. A 12 ezres város első embere, Fernando Ferioli a helyi tornaterembe költözött és az itt sorakozó campingágyak között irányítja a lakosság segítését.

Az utórengéseknek sincs még vége, az olasz országos geofizikai és vulkanológiai intézet hétfő este tíz óra és kedd reggel hét között harmincnégy, a Richter-skála szerinti kettes erősségűnél nagyobb rezgést mért.

A földrengésben a parmezángyárakban tárolt sajtkorongok tíz százaléka megsemmisült.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport