Konrád
9 °C
21 °C

Állami segítséget vár a hegymászó családja

2012. 05. 25. 19:27

A kanadai kormánytól kér pénzügyi segítséget a hétvégén a Mount Everesten meghalt Shriya Shah családja, hogy hazahozzák a nő holttestét az ázsiai országból. A hegymászónővel együtt három csúcstámadó halt meg a hétvégén a hegyen végkimerültség és magassági betegség miatt, éppen a nyolcezer méteren fekvő “halálzónában” – írja a CBS.

A hegymászónő apja egy csütörtöki interjúban elmondta, jelenleg is erőfeszítéseket tesznek lánya holttestének hazaszállítására, a férje szombaton érkezik Nepálba. Az apa szerint a test hazaszállítása mintegy 12 000 dollárba fog kerülni. Bár egy biztosító társaság már kifizetett egy helikoptert a test Katmanduba szállításához, a család szeretné Torontóba vitetni a testet, ezt azonban pénzügyi nehézségek gátolják, hiszen a hegymászónő korábban 100 000 dolláros jelzálogot vett fel utazásának finanszírozásához.

Az apa éppen ezért a kanadai kormány segítségét kérte az ügyben, mivel elmondta, ha a külügy nem segít nekik a hazaszállításban, a testet Nepálban kell majd elhamvasztani. Mivel a hasonló magánvállalkozásokat nem szokta támogatni az állam, a kanadai kormány döntése precedens értékű lehet a jövőben.

20%

Fém focikapu célzófalal

26338 Ft
20900 Ft

Fogságban

3290 Ft
3290 Ft

Rémálom vagy nyaralás?

A nyaralás könnyen rémálommá változhat, ha nincs utasbiztosítása. Kösse meg online!

Szicília

Magával ragadó hangulat, gyönyörű tájak, 113 900 Ft / fő / 7 éjtől