Nastase előre készült az öngyilkosságra

2012.06.21. 17:09

A szerdán este öngyilkosságot megkísérelő Adrian Nastase még az ítélethirdetés előtt felkészült tettére – írja a Krónika.ro az ügyészségi vizsgálat előzetes eredményei alapján. Ioan Rus román belügyminiszter csütörtökön közölte: szerda esti telefonbeszélgetésük során Nastase félreérthetetlenül célzott rá, hogy börtönbe szállítása előtt véget vet az életének, lapértesülések szerint azt mondta: soha nem fog börtönbe menni.

Nastasét szerdán ítélték el jogerősen két év letöltendő börtönbüntetésre. A szociáldemokrata politikust még a 2004-es kampányban elkövetett tetteiért büntette a bíróság, 24 órán belül börtönbe kellett volna vonulnia. A volt miniszterelnököt korrupciós ügyben ítélték el, építkezési felügyeletet kötelezett arra, hogy szervezzen szakmai tanácskozást építkezési cégek számára, amelyek részvételi díja lényegében Nastase kampányának finanszírozását szolgálta.

Nastase az ítélethirdetés után, szerdán este követett el öngyilkosságot, akkor, amikor be akarták kísérni a fogdába. Amikor a rendőrök beléptek a szobájába, egy lőfegyverrel meglőtte magát; a nyakán sebesült meg, eszméletén volt, amikor kórházba szállították.

A Krónika.ro szerint a helyszínelés során megtalálták a lövedéket, amellyel nyakon lőtte magát, és amely a testéből távozva az ajtókeretbe fúródott. Az ügyészek egy másik golyót is felfedeztek, amelyet ugyanabból a fegyverből lőttek ki néhány nappal korábban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport