Lövöldözés egy amerikai egyetemnél

2012.08.13. 20:48 Módosítva: 2012.08.14. 06:36

Lövöldözés tört ki hétfőn az amerikai Texas A&M Egyetem közvetlen közelében, Houstontól 140 kilométerre. Az ámokfutásnak a BBC szerint szerint két halálos áldozata van, egyikük egy rendőr. A lövöldözésben négyen megsebesültek, köztük három rendőr. A lövöldözőt megölték a rendőrök.

Kilakoltatásról szóló végzést kézbesített a rendőr a lövöldöző férfinak. A támadó harmincas éveiben járt, nevét nem közölték. A megölt rendőr, Brian Bachmann, 41 éves volt, a járókelő pedig egy 65 éves férfi.

Amikor Bachmann a kilakoltatandó férfi háza elé ért, ő bentről rálőtt, és megsebesítette, a rendőr később a kórházban halt meg. A kiérkező rendőrök tűzpárbajba keveredtek a még mindig a házban lévő támadóval, és további erősítést hívtak, végül lelőtték a férfit.

A Texas A&M Egyetemen 50 ezer diák tanul. Az egyetem helyi idő szerint délután fél egy körül helyezett el figyelmeztetést a honlapján arról, hogy egy fegyveres ámokfutó lövöldözik az egyetemi futballstadion környékén.

Az Egyesült Államokban rövid időn belül ez volt a harmadik vérengzés, amit ámokfutó követett el. Egy álarcos fegyveres július 20-án 12 embert ölt meg a Colorado állambeli Denver egy bevásárlóközpontjának mozijában az új Batman-film éjfélkor kezdődött premierjén, hatalmas pánikot okozva, amikor behajított egy könnygázgránátot a nézőtérre, majd tüzet nyitott a mozinézőkre.

Hét ember halálát okozta augusztus 5-én egy szikh templomnál történt lövöldözés a Wisconsin állambeli Milwaukee külvárosában. A támadót, aki tüzet nyitott a templomban összegyűlt többtucatnyi hívőre, egy rendőr lőtte le, aki maga is megsebesült az épület parkolójában vívott tűzharcban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport