Ritka kegyetlenséggel gyilkoltak a Francia-Alpokban

2012.09.07. 11:46
Továbbra sem tudni, ki és miért ölte meg egy brit család három tagját és egy arra járó kerékpárost szerdán a Francia-Alpokban, de több lehetséges nyom is felmerült. A családfő állítólag pénzügyi vitába keveredett testvérével, míg több szemtanú egy terepjárót látott.

A támadó célzott lövésekkel ölte meg az áldozatokat, nem csak tüzet nyitott az autóra, „ritka kegyetlenséggel ölt", mondta el Eric Maillaud annecy-i ügyész a szerdán a Francia-Alpokban elkövetett gyilkosságról.

Egy brit állampolgárságú férfit, a feleségét és a nő anyját lőtték le az autójukban egy erdei pihenőnél, és végeztek egy francia kerékpárossal is. Egy nyolcéves kislány súlyos koponyasérüléssel feküdt a jármű közelében, míg egy másik, négyéves kislány szülei holtteste alatt töltött nyolc órát, de sértetlenül úszta meg a támadást.

A négy áldozat boncolását pénteken végzik majd el, az eredmény estére, vagy szombat reggelre várható. A nyomozók ugyanakkor annyit már elárultak, hogy három áldozatot is fejlövés ért, az autóban ülőket két-két golyó, a megölt kerékpárost öt találta el. A rendőrség féknyomokat talált a helyszínen. Több szemtanú elmondása alapján is egy terepjárót keresnek a hatóságok.

A lövöldözés után nyolc órával szülei holtteste alatt, a kocsiban megtalált négyves kislányt újra kihallgatták a rendőrök, ugyanakkor sok új részletet nem tudtak meg tőle. Hétéves nővére súlyos koponyasérülést szenvedett, újból megoperálták, stabil az állapota, várhatóan őt is kihallgathatják néhány napon belül.

A család hétfőn érkezett a Le Solitaire du Lac kempingbe Saint-Jorioz-ban, és a hét végén hagyta volna el a Francia-Alpokat. A családfő Bagdadban született, de már több éve Nagy-Britanniában élt. Hivatalosan nem árulták el az 50 éves férfi nevét, de a nyomozáshoz közel álló források szerint Saad Al-Hilinek hívták.

A francia hatóságok hivatalosan még nem jelentették be az áldozatok személyazonosságát, de a BBC azt is megírta, hogy a férfi feleségét Iqbalnak, a nagyobbik lányt Zainabnak, a négyéves kislányt pedig Zeenának hívják. A meggyilkolt kerékpáros a 45 éves Sylvain Mollier volt.

Az egyik lehetséges nyom, hogy a férfi testvére pénzügyi vitában állt bátyjával. Csütörtökön kihallgatta a brit rendőrség, állította a nyomozáshoz közel álló forrás a Le Monde-nak.

A Le Parisien úgy tudja, hogy apjuk halála után Saad testvére, Zaid többször is megfenyegette és zaklatta egy pénzügyi nézeteltérés miatt az örökség elosztása körül. Al-Hiliék egyik szomszédja állítólag fontos információkat osztott meg a nyomozókkal egy korábbi beszélgetéséről Saaddal.

A Daily Mail megszólaltatott egy névtelenül nyilatkozó szomszédot, aki szerint a brit titkosszolgálatok is ismerték az autó meggyilkolt vezetőjét. 2003-ban az iraki invázió idején megfigyelték.

François  Hollande francia elnök és David Cameron brit miniszterelnök is a tettesek mielőbbi felkutatására szólított fel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport