no

Izraeli hotelban lövöldözött egy amerikai

2012.10.05. 10:50
Az izraeli katonaság terrorelhárító egysége egy rajtaütésben lelőtt egy amerikai cserediákot, aki Eilatban egy szállodában az egyik biztonsági őr fegyverével lelőtte a hotel egyik alkalmazottját. A férfi korábban a szálloda alkalmazottja volt, ezért a lövöldözésnek valószínűleg nem voltak politikai indokai.

Egy amerikai turista megölt egy embert, amikor péntek reggel tüzet nyitott egy szállodában Izraelben – írja a BBC. Dana Zinati, az eilati hatóságok szóvivője közölte az izraeli tévével, hogy a támadó egy húszas éveiben járó amerikai zsidó férfi volt, aki a tengerentúlon élő zsidók izraeli letelepedését elősegítő programmal érkezett az országba.

A lövöldözés a turisták által kedvelt dél-izraeli Eilatban történt. Egy rendőrségi szóvivő szerint több lövés is eldördült a Vörös-tenger partján álló Leonardo Club hotelban, de az incidens okai egyelőre nem tiszták. Az izraeli média szerint a férfi bezárkózott a hotel konyhájába.

Tűzharc alakult ki, majd behatoltak a konyhába, ahol a férfi elbarikádozta magát. Az akció közben a férfit lelőtték – írta meg a ynetnews.com. Miki Rózenfeld rendőrségi szóvivő szerint nem valószínű, hogy a lövöldözésnek politikai okai voltak, mivel az amerikai férfi korábban dolgozott a szállodában.

A Reuters hírügynökség azt írta, hogy az Izrael Rádió szerint az amerikai turista elvette egy biztonsági őrtől a fegyverét, majd lelőtte vele a szálloda egyik alkalmazottját. Az étteremben lévő vendégek hallották a lövöldözést, a többieket pedig arra kérték, hogy ne hagyják el a szobáikat.

Az egyiptomi és jordán határon álló Eilatot az elmúlt hónapokban többször érték militáns támadások, és Egyiptomból rakétával is lőtték.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport