Orbán Viktor, a csatár

2012.10.10. 12:27 Módosítva: 2012.10.10. 12:28
A csatár – elbeszélés Orbán Viktorról címmel könyv jelenik meg a miniszterelnökről Lengyelországban Igor Janke független újságíró tollából. A bemutatót december 3-ára tervezik.

A két éve Magyarországgal foglalkozó politikai kommentátor a salon24.pl portálon olvasható blogjában jelentette be, hogy az év elején szerződést kötött a könyvre a Demart kiadóval. Közölte, hogy a könyv létrejöttének hátterét még a bemutató előtt megosztja az olvasóközönséggel.

A kiadó honlapján olvasható rövid beharangozó szerint az ismert újságíró „hús-vér emberként mutatja be Orbánt, érzelmeivel, szimpátiáival”. A könyv az „egész Európa figyelmét magára terelő érdekes, kemény, néha cinikus politikus és kedves ötgyerekes apa” történetét vázolja fel, és rámutat a Magyarországon létező törésvonalakra és azok gyökereire is.

A szerző a könyvet személyes, szubjektív elbeszélésnek nevezi, amelyben a magyar miniszterelnök életútjának és politikai karrierjének a lengyelek számára érdekes, inspiráló mozzanatait mutatja be.

Janke azt írja: Orbán Viktor, akit „egész politikai karrierje során egy konkrét cél vezetett”, nem nevezhető közönséges politikusnak. Kivételesnek nevezte, hogy a kormányfő, aki „nagy sikereket és drámai kudarcokat is megélt", kitartó munkával létrehozta a Fidesz „intellektuális, anyagi és eszmei hátterét”.

A szerző azt is hangsúlyozza, hogy munkájában a kritikus hangnem is helyet kap, hiszen igyekszik rámutatni a politikus által elkövetett hibákra. Kiemeli, hogy anyaggyűjtéskor a kormányfőn és munkatársain kívül ellenfeleivel, sőt ellenségeivel is beszélt.

Igor Janke független újságíró, politikai kommentátor, a független publicisztikai salon24.pl portál vezetője. A konzervatív Rzeczpospolita című napilapban és az Uwazam Rze című hetilapban is publikál.

Aranyköpések

Könyv az életünkről, mindennapjainkról, azok nehézségeiről 14 kortárs író egy inspiráló novelláskötetben

MEGVESZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM