18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Két rendőr vert meg egy félmeztelen férfit

2012.10.17. 12:40 Módosítva: 2012.10.17. 12:43

Napok óta terjed a neten az a videó, amin két New York-i rendőr brutálisan megver egy hajléktalant. A rendőröket október 8-án este riasztotta a brooklyni Aliya zsidó ifjúsági központ biztonsági őre, miután egy részeg és félmeztelen férfit talált az intézmény közösségi terében.

A kiérkező rendőrök felébresztették a kanapén alvó férfit, Ehud H. Halevit, és megpróbálták távozásra bírni, ő azonban nem volt hajlandó együttműködni, mert állítása szerint engedéllyel tartózkodott az épületben.

A rendőrök ezután le akarták tartóztatni a férfit, aki viszont ennek is ellenállt, ezután pedig az események elfajultak. A járőr férfi tagja ököllel nekiesett Halevinek és a földre vitte, ahol tovább folytatta az ütlegelést, miközben társa gázspray-vel és gumibottal támadt a védtelen férfira. A rendőrök mintegy két percig ütötték Halevit, akit az erősítés megérkezése után megbilincseltek és elvezettek.

Halvei megpróbáltatásai ezzel nem értek véget, mert bár óvadék ellenében szabadlábra helyezték, hivatalos személy elleni erőszakért akár öt évet is kaphat. Emellett birtokháborítással, zaklatással és a letartóztatásnak való ellenállással is megvádolták.

Az esetet nyilvánosságra hozó Crown Heights-nak nyilatkozó forrás szerint a férfi már egy hónapja az épületben lakott, és a vezetőség engedélyével használta az intézet közösségi szobáját. Zlamy Trappler, az intézet 24 éves biztonsági őre a New York Daily Newsnak elmondta, hogy már megbánta, hogy kihívta a rendőröket, és jobb lett volna, ha hagyja tovább aludni a férfit.

Az intézet vezetése és a New York-i rendőrség nem kommentálta az esetet.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport