Gusztáv
-11 °C
-2 °C

Lukasenka: Magyarországnak elege lett a demokráciából

2012.11.17. 17:21 Módosítva: 2012-11-17 17:29:47

"Magyarország szocialista ország volt. Jó barátok voltunk régebben. Nagyon közeli volt a kapcsolatunk. Végül elegük lett a demokráciából és a piacgazdaságból és kijózanodtak" - mondta Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök. A fehérorosz hírügynökség tudósítása szerint az új magyar és francia nagykövetek kinevezésekor beszélt erről.

Lukasenka szerint egész Európára jellemző, hogy az emberek hozzáállása megváltozik a demokráciához és a piacgazdasághoz. "Ez történik Franciaországban is. Meglepő, de a mainstream média már időzített bombának nevezi Franciaországot" - mondta, utalva ezzel az Economist legfrissebb számára, melynek címlapsztorija szerint Franciaország a legnagyobb veszélyt jelentheti az euróra.

"Magyarországgal és Franciaországgal erősíteni fogjuk a kapcsolatainkat. Az ott élő emberek a saját tapasztalataik alapján már jobban megértik Fehéroroszországot is" - mondta.

"Magyarország az Magyarország. Nem veszíthetjük el. Kapcsolatokat kell építenünk velük, éppen úgy, mint Lengyelországgal, Bulgáriával és a balti államokkal" - mondta az elnök.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.