no

Összepréselte a busz a sztárséfeket

2012.11.21. 15:16
Két emeletes busz között morzsolódott szét a világ egyik leghíresebb éttermének két szakácsa Hongkongban. A londoni Fat Duck séfjeit az étterem tulajdonosa, a szakácssztár Heston Blumenthal azonosította.

Üzleti úton járt Hongkongban a 2005-ben a Restaurant magazinban a világ legjobb éttermének választott, három Michelin-csillagos Fat Duck csapata: éttermet terveztek nyitni a kínai városállamban. Ezen kívül egy gálavacsorára is főztek a Mandarin Oriental Hotelben.

Közülük ketten, a brit Ivan Aranto Herrera és a séf Carl Magnus Lindgren taxival utaztak hétfőn egy lejtős utcában, amikor egy lefelé haladó emeletes busz sofőrje elvesztette az uralmat a járműve fölött. A száguldó, szemközti sávba áttérő busz a frontálisan elkapott taxit lendületből nekipréselte egy másik, felfelé tartó busznak. A taxiban ülők mind meghaltak. A Standard című helyi lap szerint a holttesteket Blumenthal azonosította.

A New World First Bus társaság egyik vezetője azt nyilatkozta, hogy a biztonsági kamerák felvételei szerint a sofőr menet közben elvesztette az eszméletét, a jármű pedig több, mint tíz másodpercig fékezés nélkül száguldott lefelé, míg bele nem csapódott a személyautókba. Az áldozatokon kívül 56-an sérültek még meg a balesetben. A buszvezető 5000 hongkongi dollár (140 ezer forint) óvadék ellenében szabadlábon védekezhet.

Az angliai Brayben, egy XVI. századi udvarházban található Fat Duck a világ egyik leghíresebb étterme, ami a molekuláris gasztronómiában utazó konyhájáról és a tálalási trükkökjeiről a leghíresebb. Egyik fogásukat, a Tenger hangját egy tengeri hangokat sugárzó iPoddal együtt tálalják, de van baconös-tojásos fagyijuk is. A hely annira elit, hogy telt ház esetén is mind a 42 vendégre jut egy-egy séf. A Fat Duck nimbuszát a legkevésbé sem tépázta meg, hogy itt történt a világ valaha volt legtömegesebb norovírus-fertőzése: 500-an  lettek rosszul egy hónap alatt a fertőzött osztrigától, de később a vizsgálat kimutatta, hogy nem az étterem hibázott, a kagylók a tengerben fertőzödtek meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport