Öngyilkos lett Katalin hercegnő beugratott nővére

2012.12.07. 17:30

Holtan találták a VII. Eduárd Kórház közelében Jacintha Saldanhát, azt a nővért, aki nemrég bedőlt egy ausztrál rádiós műsorvezetőpáros beugratásának. Saldanha a kórház telefonközpontjában dolgozott, minden jel szerint öngyilkosságot követett el. A két rádiós az aznap oda szállított Katalin hercegnő állapotáról érdeklődött, magukat a királynőnek és Károly hercegnek kiadva. Saldanha felült a tréfának és kapcsolta az osztályos nővért, aki aztán megosztotta a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat.

Bár a VII. Eduárd Kórház vezetése nem hibáztatta egyiküket sem, Saldanhát, akit közleményében a kórház vezetése "kiváló nővérnek és megbecsült, népszerű kollégának" nevezett, mégis annyira megrázta a váratlan világhír, hogy véget vetett az életének. A Daily Mail tudósítása szerint holttestét magyar idő szerint reggel fél tizenegykor találták meg egy, a kórházhoz közeli címen.

Bár két mentő is kiszállt a helyszínre, a nővér életét már nem sikerült megmenteni, helyben halottnak nyilvánították. Férjét és két gyermekét már értesítették a történtekről.

"Mély megrendüléssel erősítjük meg nővérünk, Jacintha Saldanha tragikus halálát. Azt is megerősítjük, hogy Jacintha nemrégiben egy beugratás áldozata lett. Kórházunk igyekezett mindenben támogatni őt ezekben a nehéz időkben. Gondolatainkban a családjával és barátaival vagyunk ezekben a nehéz időkben. Mindannyiunkat megrázott szeretett és megbecsült kollégánk elvesztése" - írta a kórház a Mailhez eljuttatott közleményében.

Részvétét nyilvánította Katalin és Vilmos herceg is. Mint írták, a történtek elszomorították őket, gondolataikban pedig Saldanha családjával, barátaival és kollégáival vannak. Állításuk szerint egyáltalán nem haragudtak a tréfának bedőlő növérekre. "Éppen ellenkezőleg, szívből jövő és teljes támogatásunkról biztosítottuk őket és a kórház teljes személyzetét" - írták.

Saldanhát kedd hajnalban, helyi idő szerint fél hatkor ugratta be két ausztrál rádiós, a magát a királynőnek kiadó Mel Greig és a Károly hercegként bemutatkozó Michael Christian. Saldanha minden további nélkül elhitte, hogy a királynővel beszél, amikor Mel "az unokája" állapotáról érdeklődött, és kapcsolta az osztályos nővért. Az osztályos nővér ugyancsak bedőlt a tréfának és több, személyes információt is megosztott a rádiósokkal.

A történet alakulását a Velveten követheti nyomon.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport