Lezuhanhatott a divatkirály repülőgépe

2013.01.05. 20:16
Venezuelában még mindig keresik azt a kis turistagépet, amin Vittorio Missoni, a Missoni divatház egyik kulcsfigurája és felesége utazott. Öt évvel ezelőtt pont ezen a napon tűnt el egy hasonló kisgép.

A Missoni divatházat alapító néhai ruhatervező fia és felesége a venezuelai Los Roques-szigetről szállt fel a repülőgépen, amikor az eltűnt a radarképernyőkről. Az ország belügyminisztere szerint mentőcsapatok kutatnak a gép roncsai után. Jelentések szerint a fedélzeten hatan tartózkodtak. A 58 éves Missoni-fiú a luxusmárka francia és amerikai érdekeltségeinek fejeként dolgozik apja cégében.

A gépnek a Caracastól 20 km-re fekvő Simon Bolivar di Maiquetia repülőtéren kellett volna leszállnia még tegnap este. Igen bizarr, hogy öt évvel ezelőtt pont ezen a napon (január 4-én) tűnt el egy másik kis repülőgép, amin 14-en utaztak, köztük nyolc olasz állampolgár. Az a repülő éppen leszálláshoz készülődött, amikor a hajtóművei felmondták a szolgálatot és az óceánba zuhant. A roncsait soha nem találták meg.

A mostani esetben egy 1968-as gyártású, brit repülőgép, egy Norman BN2 tűnt el 18 kilométerre Los Roques partjaitól, ahol a Missoni-család a karácsonyt töltötte. A gépen utazó másik olasz pár egyik rokona szerint a venezuelai hatóságok - a belügyminiszter közlésével ellentétben - felfüggesztették az esetleges túlélők keresését.

Norman BN2
Norman BN2
Fotó: Nacional Institute of Civil Aviation

A három Missoni-testvér fontos szerepet tölt be a hatvan millió euró értékű cég életében. A most eltűnt Vittorio a cég marketing menedzsereként kulcsfontosságú pozícióban ül a céget irányító igazgatótanácsban. Testvérei a cég kreatív osztályán dolgoznak. Az olasz külügyminisztérium már felvette a kapcsolatot a venezuelai hatóságokkal.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport