2024. július 6. 18:00
Anglia
Svájc
Düsseldorf Arena Negyeddöntő
2024. július 6. 21:00
Hollandia
Törökország

Toronydarunak ütközött egy helikopter Londonban

2013.01.16. 09:45 Módosítva: 2013.01.16. 13:09
Egy épülő toronyház darujának ütközött egy helikopter London déli részén, a forgalmas Vauxhall pályaudvar közelében. A baleset idején rendkívül rosszak voltak a látási viszonyok. A helikopter, amin csak a pilóta utazott, tűzgolyóként csapódott a földbe. Más áldozatokról egyelőre nem érkezett jelentés.

Cikkünk folyamatosan frissül.

Egy toronyház tetején álló darunak ütközött, majd a szemtanúk beszámolói szerint "tűzgolyóként" a földbe csapódott egy helikopter London déli részén, Vauxhallban. A hírről először a baleset szemtanúi számoltak be a twitteren. A baleset hírét azóta a BBC is megerősítette. Mint írják, a londoni tűzoltóságra több riasztás is érkezett a baleset után. A BBC egyik volt munkatársa azt mesélte, hogy a helikopter "egyenesen a földre zuhant".

A Sky News értesülései szerint a lezuhant helikopteren csak egy ember, a pilóta volt. A BBC értesülései szerint a balesetben ketten vesztették életüket. Összesen 13-an sebesültek meg, az egyik sérült életveszélyesen. Az egyik sérültet egy kigyulladt autóból mentették ki.

A Guardian értesülései szerint a lezuhant helikopter egy AgustaWestland AW 109-es, ikerhajtóműves, nyolcszemélyes utasszállító helikopter.

Szemtanúk szerint a környéken nagyon alacsonyan voltak a felhők, így elképzelhető, hogy a pilóta a rossz látási viszonyok miatt repült az épülő St George Wharf Tower tetején álló darunak, ami az utcaszintről nem is volt látható a baleset idején.

A Daily Mail jelentése szerint a gép alig húsz méterre a forgalmas pályaudvartól zuhant a földre - Londonban tartózkodó olvasónk szerint valójában kétszáz méterre a pályaudvartól, egy vasúti felüljáró mellett húsz méterre zuhant le a gép. A baleset után mentők és rendőrök árasztották el a környéket, amit azóta le is zártak. A BBC Radio 5 egyik betelefonálója szerint a helikopter "tűzgolyóként csapódott a földbe".

A baleset szemtanúja volt egy Londonban élő olvasónk, aki képsorozatot is készített a történtekről. Ő jelentette először, hogy a környéket, így azt az épületet is, ahol dolgozik, a hatóságok evakuálták.

Mindez esetenként csak a vakszerencsén múlt. "A gép majdnem megölt engem és a lakótársam. Pár méterre tőlünk robbant fel" - magyarázta Michael Krumstets, a baleset egyik szemtanúja a Guardian riporterének. "Ha egy helikoptert látsz magad felé zuhanni, földbe gyökerezik a lábad a sokktól. A lakótársam el is esett, vissza kellett rohannom, hogy elrángassam" - mondta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport