Filmekben is dolgozott a londoni helikopterbaleset pilótája

2013.01.17. 11:25
Pete Barnes az egyik legtapasztaltabb pilótának számított Nagy-Britanniában. Dolgozott filmekben, a légimentőknél, és oktatóként is.
Pete Barnes
Pete Barnes

A Hollywood Reporter szerint a tegnapi londoni helikopterbalesetben meghalt két személy egyike Pete Barnes, aki olyan filmekben is dolgozott, mint a Ryan közlegény megmentése, a Halj meg máskor című James Bond-film vagy a Tomb Raider 2. A hatóságok szerint a helikoptert Barnes vezette, amikor összeütközött egy daruval és lezuhant.

Barnes profi légi kaszkadőrként dolgozott számos filmben, de korábban a légimentőknél is alkalmazták, reklámfilmeket és tévéműsorokat is forgatott. Az egyik regionális rádió úti filmeket is forgatott segítségével, sőt, helikopterpilóta-oktatóként is dolgozott. Az ötven éves férfi Nagy-Britannia egyik legjobban képzett pilótájának számított, számos celebritás (pl. Lewis Hamilton) is az ő szolgálatait vette igénybe ha Londonban tartózkodott.

Barnes karrierje során egy súlyos balesetet már szenvedett, gépe akkor motorhiba miatt zuhant le, ő pedig a csodával határos módon egy karcolás nélkül úszta meg a balesetet. A brit lapokban megjelent életrajzok egyöntetűen állítják, Barnes a baleset óta még jobban odafigyelt a biztonságra, a roncsokról készült fotót pedig állandóan magánál tartotta, hogy emlékeztesse a szerencséjére.

2004-ben kitüntették, amikor egy megáradt folyó medrében elakadt autó tetejéről mentett ki egy férfit. A londoni balesetben olyan  AgustaWestland AW109 típusú nyolcüléses helikoptert vezetett, amit kiválóan ismert - a gyártó cég nem egyszer őt kérte fel arra, hogy milánói gyárából a vásárlókhoz leszállítsa a gépet. A tegnapi balesetet az okozta, hogy a London felett alacsonyan szálló felhők miatt Barnes nem vett észre egy toronydarut, és összeütközött vele.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport