Hat sérült egy phoenixi lövöldözésben

2013.01.30. 20:33

Hat sérültje van annak a lövöldözésnek, ami az Arizona állambeli Phoenix egyik irodaépületében tört ki magyar idő szerint szerda este, jelentette a USA Today. Az első hírek szerint a rendőrség körbezárta a területet, de még nem lehet tudni, hogy a támadót sikerült-e elfogni. Egy szemtanú szerint legalább ötven rendőrautó, hét-nyolc tűzoltóautó és kutyás egységek is érkeztek a helyszínre.

Elképzelhető, hogy a lövöldözés hátterében munkahelyi konfliktus áll. A hat sérült közül hármat talált el a fegyveres, egyikőjük kritikus állapotban van; a másik hármat ismeretlen okokból szállították kórházba.

A lövöldözéssel nagyjából egy időben zajlott Washintgtonban az a szenátusi meghallgatás, amelyen megjelentek a lőfegyverrel elkövetett erőszak áldozatai és a fegyverlobbi képviselői is. A meghallgatáson ott volt Mark Kelly volt űrhajós és felesége, Gabrielle Giffords is, aki két évvel ezelőtt egy hat halálos áldozatot követelő tucsoni lövöldözésben sérült meg. Kelly felszólalásában utalt is az éppen abban az időben kibontakozó phoenixi lövöldözésre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport