Tucatnyi halott egy kínai buszbalesetben

2013.02.02. 08:14

Súlyos buszbaleset történt szombaton Délnyugat-Kínában: egy túlzsúfolt jármű mintegy száz métert gurult le egy domboldalon. Az utasoknak több mint a fele életben maradt.

A baleset Kujcsou tartományban történt a reggeli órákban, mintegy 450 kilométerre délkeletre a tartomány székvárosától, Kujjangtól. A Hszinhua hírügynökség szerint a 19 férőhelyes busz a kelleténél jóval több, 34 utast szállított. A zuhanás következtében 13 ember meghalt, 21-en megsérültek, s közülük 10-nek súlyos az állapota. A hatóságok vizsgálják a baleset okát.

Kínában a holdújév közeledtével az utak zsúfoltabbak az átlagosnál, mivel sokan hazautaznak a február 10-én tartandó ünnepre. Ilyentájt nem ritkák a pirotechnikai eszközökkel kapcsolatos balesetek sem. Pénteken petárdákat szállító teherautó robbant fel egy völgyhídon Kína középső részén; a hatalmas detonáció következtében leomlott a híd egy része, és a legfrissebb hírek szerint legalább 11 ember meghalt.

A hatóságok közölték szombaton, hogy az esettel kapcsolatban őrizetbe vettek négy embert. Mint kiderült, a teherautó sofőrjének nem voltak a haszongépjármű használatához szükséges okmányai, és a fuvarlevélben sem az volt feltüntetve, hogy a jármű tűzijátékhoz szükséges eszközöket szállít.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport