A 4chanen jelentette be a lövöldözést

2013.04.13. 11:02

Percekkel azelőtt, hogy egy 18 éves fegyveres lövöldözni kezdett a virginiai Christianburgban található New River Community College területen, leírta a 4chan.org nevű fórumra, mire készül. Röviddel ezután valaki hívta a rendőrséget, hogy egy fegyveres mászkál az épületben. Neil MacInnis két nőt sebesített meg, mire két rendőr és egy biztonsági őr lefegyverezte. Egyik áldozatát helikopterrel, a másikat mentővel szállították kórházba.

Motivációjáról nem írt semmit, a rendőrség most próbálja kideríteni, ismerte-e a két áldozatot. MacInnis szerint a híroldalak mindig pontatlanok, ezért leírta, hogy egy Stevens 320 shotgunnal támad, sőt még hangot is linkelt az azóta eltávolított bejegyzéshez. Azt írta, kissé ideges, mert még sosem lőtt shotgunnal, és kérte a fórumozókat, hogy kívánjanak neki sok szerencsét. Képet is csatolt a környékről, de nem felejtette el reklámozni weboldalát sem.

A rendőrség egyelőre nyomozza, hogy tényleg MacInnis töltötte-e fel az internetre a részleteket. A helyi rendőrség vezetője szerint a támadó 2012-ben elvégzett egy civileknek szóló rendőri képzést.

A lövöldözés helyszínét egyelőre lezárták a nyomozás idejére, várhatóan délután nyitják majd ki újra. A rendőrség szerint a támadó egyedül követte el tettét, folytatásra nem kell számítani. MacInnis helyi lakos, szülei szerint el sem tudták képzelni fegyverrel.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport