Megöltek egy zsidó telepest Ciszjordániában

2013.04.30. 08:37 Módosítva: 2013.04.30. 12:07

Megölt egy 32 éves, ötgyerekes izraeli telepest Ciszjordániában egy palesztin férfi – írja a Jerusalem Post. Az eset a stopposok által kedvelt Tapuah csomópontnál történt, az áldozat más források szerint egyébként huszonéves volt. A palesztin férfi hátulról támadt késsel az izraeli telepesre, majd mellkason szúrta. A hatóságok jelenleg vizsgálják, hogy a férfinak voltak-e bűntársai. A hatóságok szerint ebből is az látszik, hogy a viszonylagos nyugalomban is nagy szükség van a készenlétre és a gyors beavatkozásra.

A tulkarmi illetőségű palesztint egy izraeli kórházban kezelik, a Reuters szerint idén kilenc palesztin halt meg izraeli erőkkel történt összetűzésekben Ciszjordániában. E hónapban korábban az izraeli börtönökben éhségsztrájkoló palesztinok miatt tört ki zavargás.

A régióban mintegy félmillió zsidó telepes él körülbelül száz telepen, mióta Izrael 1967-ben megszállta Ciszjordániát és Kelet-Jeruzsálemet. A telepek építése a nemzetközi jogba ütközik, ezt azonban Izrael vitatja.

Közben a Gázai-övezetben rakétacsapás áldozata lett Hitam Masál, az egyik terroristacsoport rakétaszakértője. Ez a célzott gyilkosság volt az első a védelem tartóoszlopai elnevezésű nyolcnapos izraeli akció vége óta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport