Újabb kislányt erőszakoltak meg Indiában

2013.04.30. 12:55

Meghalt egy négyéves kislány Indiában két héttel azután, hogy nemi erőszakot követtek el ellene – derült ki kedden kórházi forrásból. Az eset újfent rávilágít az ázsiai országban élő nők kiszolgáltatott helyzetére.

A Press Trust of India hírügynökség értesülése szerint a kislányra április 18-án eszméletlen állapotban egy farmon találtak rá a szülei egy nappal azután, hogy egy 35 éves férfi megerőszakolta a Madzsa Prades állambeli Ganszúr településen. A tájékoztatásból kiderült az is, hogy az esettel összefüggésben a rendőrség őrizetbe vett egy gyanúsítottat az északkelet-indiai Bihar államban. A kislányt április 20-án átszállították a Maharastra állambeli Nagpúr kórházába, de ott sem tudtak rajta segíteni.

Néhány nappal korábban, április 15-én Újdelhiben elraboltak, megerőszakoltak, megkínoztak, majd két napig fogva tartottak egy ötéves lányt. Az eset azért is keltett nagy felháborodást, mert a hatóságok nem reagáltak a szülők bejelentésére lányuk eltűnéséről.

Indiában tömegek vonultak utcára a nőkkel szembeni agresszió elleni tiltakozásul azután, hogy decemberben a fővárosban meghalt egy 23 éves diáklány, akit előzőleg csoportosan bántalmaztak és megerőszakoltak . A közvélemény nyomására a kormány nemrég elfogadott egy törvényt, amely szigorúbb büntetés kiszabását irányozza elő a nemi erőszakot elkövetőkre.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport