72 sérült egy amerikai vonatbalesetben

2013.05.19. 02:07 Módosítva: 2013.05.19. 10:52

Két súlyos és hetven könnyebb sérültje van annak a vonatszerencsétlenségnek, ami a péntek esti csúcsidőben az amerikai Connecticutban történt. Egy New Yorkból érkező és kelet felé tartó szerelvény siklott ki és ütközött össze egy New Haven felől nyugatra tartó vonattal. Az NBC beszámolója szerint az FBI kizárta a szándékosságot.

A helyszínelő szakértők most egy olyan törött vasúti alkatrészt keresnek, amit a balesetet megelőző hónapban szervízeltek. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az alkatrész a baleset előtt újból meghibásodott, és emiatt siklott ki a vonat, vagy az az ütközés erejétől tört el.

Az egyik vonaton utazó szemtanú beszámolója szerint a szerelvény nagyon hirtelen megállt, ami megdobta őket, aztán füstöt láttak. Az utasok sikoltozni kezdtek, majd kitörtek egy ablakot és többen kimásztak rajta.

Az egyébként nagyon forgalmas vasútvonalon most nem járnak a vonatok, a vizsgálat 7-10 napig tarthat. Egyelőre annyi biztos, hogy a két város közötti vasúti forgalmat vasárnapig áll. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor indulnak újra a vonatok.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport