Ki mészárolt Londonban?

2013.05.24. 18:30

Brutálisan meggyilkoltak egy katonát szerdán Londonban, az áldozatot fényes nappal ütötték el, majd kaszabolták machetével, bárddal és késekkel. Az egyik feltételezett gyilkos egy barátja most megszólalt a brit médiában.

A gyilkosok nagyjából húsz percet vártak, amíg a rendőrök megérkeztek, és rájuk támadtak a késeikkel. A két gyilkost a rendőrség meglőtte, jelenleg kórházban vannak.

A hatóságok szerint a gyilkosság hátterében terrorizmus állhat, a kormány a legmagasabb szinten ülésezett, Cameron miniszterelnök megszakította párizsi útját és idő előtt hazatért.

A média Michael Adebolajoként azonosította az egyik gyilkost. Ő volt az, aki a katona kivégzése után, véres bárddal a kezében hosszan beszélt az egyik járókelőhöz, aki fel is vette mindezt. A CNN szerint a 28 éves férfi brit állampolgár, nigériai felmenőkkel. A BBC úgy tudja, hogy a férfi Londonban született, az egyesült királyságban járt iskolába, és egyetemet is végzett.

Brutális leszámolás Londonban

2003-ban tért át az iszlám hitre, barátja, Abu Barra szerint nagyon lelkesedett új vallása iránt. A két barát egyetértett abban, hogy Irakban és Afganisztánban igazságtalanságok történnek. Vélhetően erre célzott a gyilkos a katona megölése után, amikor azt mondta, hogy az áldozatot is be kell mutatni!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport