Szóvicc-atombomba robbant New Yorkban

2013.05.26. 13:18

Valóságos szóvicc-cunamit indított az amerikai sajtóban, amikor Anthony Weiner demokrata párti képviselő bejelentette, hogy indul a New York-i polgármesteri székért a következő választáson. A várost 2002 óta vezető Michael Bloomberg a törvények szerint már nem indulhat, mert kitöltötte a maximális három terminusát, így az idén novemberi választás különösen izgalmasnak ígérkezik.

Weiner legutóbb két éve került a média érdeklődési körébe, egy igen kínos botránnyal: kiderült, hogy három éven át erotikus fotókat küldözgetett magáról különféle nőknek emailben, sőt, néhányat véletlenül a Twitteren is megosztott. Weinernek ráadásul elég szerencsétlen a családneve, csak egy kicsit különbözik attól, hogy wiener, ami kolbászt jelent, az amerikai szleng azonban a péniszre is használja (sőt, a tacskót is wiener dognak, azaz kolbászkutyának hívják). Weiner neve már a 2011-es botránya kapcsán borzasztó szóviccekre ingerelte a New York-i lapok szerkesztőit, akik most, hogy a politikus újra a reflektorfénybe került, láthatóan nagy örömmel tértek vissza a szójátékokhoz.

Weiner második eljövetele (és ez már önmagában viccesen hangzik angolul, hiszen a "coming" kifejezést nem csak arra használják, hogy jön, hanem a szlengben arra is, hogy elélvez) átvette az uralmat a lapok szalagcímeiben, a Buzzfeed gyűjtése nyomán most megmutatjuk a legelvetemültebbeket. Néhány még a tavalyelőtti termésből származik, némi angol tudás nem árt a teljes körű műélvezethez. A szóviccelésben a New York Post (nagyjából a Blikknek felel meg stílusban) jár az élen, de több komoly lap, de még a CNN szerkesztői is beszálltak a dologba.

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Frontvonal

Átfogó elemzések, világátalakító kérdések és jövőképek egy kötetben.

MEGVESZEM