Meghaltak a Viharvadászok

2013.06.02. 22:19

Életét vesztette három tornádóvadász is az Oklahomára a hétvégén újból lecsapó forgószélben. A Discovery Channel Viharvadászok című sorozatából ismert, 55 éves Tim Samaras, fia, a 24 éves Paul Samaras és barátjuk, a 45 éves meteorológus Carl Young még péntek este vesztette életét egy, a Fujita-Pearson skála szerint EF-3-as erősségű tornádó követése közben El Reno közelében.

Storm Chasers - Inside The Tornado - Tim's Missouri Twister
Ilyenek voltak akció közben Missouriban

A baleset körülményeiről egyelőre nem közöltek részleteket, de annyit tudni lehet, hogy a viharban a széllökések sebessége elérte az óránkénti 265 kilométeres sebességet.

A három coloradói tornádóvadász mellett további hét ember halt meg a pénteki oklahomai viharokban.

"Mélyen elszomorít minket az elvesztésük" - közölte a Discovery, ahol a vasárnap esti műsort az emlékükre a tornádóknak szentelték.

Tim Samaras TWISTEX néven céget alapított a tornádók tanulmányozása és az előrejelzés tökéletesítése érdekében. Ismerősei szerint Samaras, noha a megfigyelések során értelemszerűen gyakran merészkedett a forgószelek középpontjának közelébe, sokat adott a biztonságra. Samaras 3 évadon keresztül szerepelt a Vihatvadászok című sorozatban.

Tim Samaras bemutatja az átalakított viharvadász járművet
Ebben ülhettek a baleset idején is

Sajtóbeszámolók szerint a pénteki vihar felragadta és mintegy 200 méteren át röpítette Mike Bettes meteorológus, a The Weather Channel időjárási tévécsatorna műsorvezetőjének és stábjának a teherautóját is. Ugyanezen a napon Missouri és Arkansas államban az áradások további hat halálesetet okoztak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport