Már 6 halottja van a főiskolai mészárlásnak

2013.06.07. 21:52 Módosítva: 2013.06.08. 10:08

Lövöldözést jelentettek a kaliforniai Santa Monica College egyetem könyvtárából pénteken, helyi idő szerint dél után néhány perccel. A perceken belül kiérkező rendőrök az egész egyetemet lezárták. A gyors intézkedés annak volt köszönhető, hogy Barack Obama elnök az egyetemtől néhány sarokra szerepel egy délutáni eseményen, ahol beszédet is mond. Az elnök biztonságáért felelős Secret Service szóvivője szerint a rendezvényt nem zavarta meg a lövöldözés, amelyet helyi rendőrségi ügynek nevezett.

A lövöldözésben az AP hírügynökség és a BBC szerint is legalább hatan meghaltak, a hetedik áldozat pedig maga a gyilkos, egy fekete ruhás férfi volt, akit a rendőrök tűzharcban öltek meg. A férfi két embert a könyvtárban, két másikat a szomszédos épületben és kettőt a főiskolai campus udvarán lőtt le.

Mivel a rendőrök tűzpárbajba keveredtek az ámokfutóval, különösebb tárgyalási próbálkozások nélkül lőtték le. Fültanúk több tucatnyi eldördült lövésről számoltak be a médiának. A könyvtár zsúfolásig megtelt, mivel az egyetemen jövő héten esedékesek a félév végi vizsgák.

Az autópályarendőrség szerint több hívás érkezett be hozzájuk közvetlenül a lövöldözés előtt, hogy az egyetem közelében egy felfegyverzett férfit láttak, aki járművekre adott le lövéseket dél körül. Bár a rendőrség átfésülte az egész egyetemet, a CBS-nek azt nyilatkozták, nem kizárt, hogy az elkövetőnek egy felfegyverzett társa is volt. Az egyetem közvetlen szomszédságában két általános iskola van, azokat is kiürítették és lezárták.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport