Jön az alkoholszonda okostelefonra

2013.06.11. 21:02

Okostelefonhoz csatlakoztatható olcsó és kicsi alkoholszondát dobott piacra egy izraeli exkatona. Az eszköz életek ezreit mentheti meg és még azt is megmondja, hol van a legközelebbi éjszaka nyitva tartó gyorsétterem és összeköt a taxitársaságokkal - írta a Huffington Post.

Ben Biron 24 éves volt, amikor kitalálta fel az Alcohootert, a világ első okostelefonnal működő alkholszondáját.  Bironnak és üzlettársának, Jonathan Ofirnak akkor jutott eszébe, hogy milyen jól jönne, ha lenne a zsebükben egy alkoholszonda, amikor az izraeli hadsereg egyik bázisának kapuján egy felirat arra figyelmeztette őket, az izraeli katonák között a halál leggyakoribb oka a részeg vezetés. Ez főleg annak fényében lepte meg a két srácot, hogy az izraeli katonák viszonylag gyakran kerülnek éles harci helyzetekbe. Biron ekkor úgy döntött, itt az ideje menő dologgá tenni az alkoholszondát.

"A szolidan iszogatók jobban is szórakoznak. Tovább tudsz bulizni, megszerzed a nőket...Az Alcohooterrel az emberek uralhatják az ivásra vonatkozó döntéseiket, és nem kell csak az ösztöneikre hagyatkozniuk" - fejtette ki Biron találmánya legnagyobb előnyeit.

Az eszköz körülbelül negyede egy iPhone-nak, és tíz másodperc alatt méri meg a véralkoholszintet, ugyanolyan érzékelőket használva, mint a rendőrségi szondák. Ez utóbbiaknál azonban jóval olcsóbb, 75 dollárba kerül, míg egy rendőrségi darabért 800 dollárt is elkérhetnek.

Mivel Biron nem mérnöknek tanult és pénze sem volt, találmányának megalkotása némi nehézségbe ütközött. Az exkatona ezért először egy kis rajzfilmben rajzoltatta meg egy elképzeléseit, majd ezt a filmet küldte körbe a vezető amerikai és izraeli egyetemeken, hogy ott mérnöknek tanuló diákokat toborozzon a kivitelezéshez. Befektetőket sem volt könnyű találni, és Biron még mindig keresi a potenciális támogatókat, például alkoholos italokat gyártó cégeket.

Az Alcohootot április vége óta lehet megrendelni, a cégnek eddig 500 vásárlója volt.
Biron azt reméli, hogy az eszköz letisztult designja és hozzá járó hasznos applikáció, ami még taxit hívni is segít, elég vonzó lesz a bulizók számára.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport