Bevonult a börtönbe az M7-esen karambolozó miniszter

2013.06.17. 21:07

Elkezdte a fogházbüntetése letöltését hétfőn Radimir Cacic, a volt horvát miniszterelnök-helyettes és gazdasági miniszter, akit 2012-ben Magyarországon elítéltek halálos közúti baleset okozásáért. A horvát közszolgálati televízió tudósítása szerint Cacic este hét óra körül ügyvédje kíséretében érkezett a remetineci börtönbe.

Azt egyelőre nem tudni, hogy melyik büntetés-végrehajtási intézményben fogja letölteni a büntetést. Ezt minden elítéltnél a pszichoszociális diagnosztikai központ dönti el, amely a Zágráb Remetinec negyedében található börtönben működik. A horvát sajtó arra tippel, hogy Cacicot valószínűleg egy félig nyitott típusú intézménybe irányítják majd át.

A politikus a helyhatósági választások után, június 4-én jelentkezett a zágrábi megyei bíróságon, és kérte, hogy mielőbb elkezdhesse leülni a büntetését. Cacicot Kaposváron egy év, tíz hónap letöltendő fogházbüntetésre ítélték. Miután ő azt kérte, hogy hazájában tölthesse le a büntetést, a zágrábi megyei bíróság januárban megvizsgálta, hogy a Magyarországon kiszabott büntetés mértéke megfelel-e a horvátországi törvényeknek és igazságügyi gyakorlatnak. A háromtagú bírói tanács megerősítette a magyar bíróság ítéletét, és mellékbüntetésként három évre eltiltotta a járművezetéstől Cacicot. A büntetés felének letöltése, 11 hónap után kérelmezheti feltételes szabadlábra helyezését.

A baleset, ami miatt elítélték, 2010 januárjában történt az M7-es autópályán. Cacic Budapest felé haladt, amikor nekiütközött egy vele azonos irányban haladó, magyar rendszámú autónak. A vétlen kocsiban utazók közül ketten meghaltak. Radimir Cacic a kaposvári jogerős ítélet kihirdetése után lemondott miniszterelnök-helyettesi, valamint gazdasági miniszteri posztjáról. Március végén távozott a Horvát Néppárt - Liberális Demokraták (HNS) elnöki tisztségéből is. Nemrég a HTV egyik műsorában azt mondta, hogy nem távozott és nem is fog távozni a politikából, csupán átmenetileg szünetelteti tevékenységét.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport