Előkerülhet Jimmy Hoffa holtteste

2013.06.18. 16:10

Új lendületet vett a kutatás a 38 éve eltűnt szakszervezeti vezető, Jimmy Hoffa maradványai után: az FBI egy új információ nyomán hétfő óta munkagépekkel ásat fel egy Detroit külvárosában lévő gazos telket, nem messze attól a helytől, ahol Hoffát utoljára életben látták.

Hétfőn nem jutottak eredményre, de az Oakland megyei seriff helyettesének tájékoztatása szerint folytatják a kutatást a területen. Robert D. Foley FBI-ügynök megerősítette, hogy a kutatás Oakland kerületben, 32 kilométerre északra folyik attól a Detroit környéki étteremtől, ahol a szakszervezeti vezetőt utoljára látták.

Az FBI az elmúlt évtizedek alatt ezernyi nyomnak járt utána eredmény nélkül. A szövetségi nyomozóiroda most egy 85 éves ismert maffiózótól, Anthony Zerillitől kapott új tippet, amelyet „száz százalékosan" hitelesnek tartanak. Zerilli beszámolója szerint a megkötözött Hoffát, akinek a száját is kipeckelték, kocsival vitték a helyszínre, ahol egy ásóval leütötték és élve egy betonlap alá temették.

Hoffa 62 esztendős volt eltűnése idején. A szakszervezeti vezérről, aki harcosan védte a tagok érdekeit, ugyanakkor a maffiával is lepaktált, számos könyv született, életéről Jack Nicholson főszereplésével 1992-ben film készült.

Hoffa 1957 és 1971 között vezette a fuvarozók szakszervezetét, elnöksége utolsó éveiben csalásért és megvesztegetését elítélték, börtönbe került, ahonnan Nixon elnöki kegyelmével szabadult. 1975-ben egy Detroit-környéki étteremből tűnt el, ahol egy New Jersey-i szakszervezeti vezetővel és a detroiti maffia egyik vezetőjével volt találkozója. A hatóságok régóta sejtik, hogy a szervezett bűnözés állhat Hoffa meggyilkolása mögött.

Utoljára tavaly szeptemberben járt utána az FBI egy információnak, amely arra utalt, hogy Hoffát egy Detroit környéki kertben temették el, de a korábbiakhoz hasonlóan az a nyom is hamisnak bizonyult.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport