18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Vér, kín, szenvedés mindenütt

2013.07.20. 14:56

Amerika-ellenes észak-koreai propagandaanyagokból készített összeállítást a sobadsogood.com. A képeken amerikai katonák kínoznak és ölnek meg koreai civileket, nemre és korra való tekintet nélkül. A képeket dátum nélkül tették közzé, de valószínűleg az 50-es évek elején zajlott koreai háborút ábrázolják, amely során számos dokumentált civilek elleni atrocitás történt mindkét oldalon.

A honlap így kommentálja a képeket: „Minden ország történelmének jelentős része vérontással, háborúkkal és az emberélet semmibe vételével telt, de egy dolog dokumentálni a történelemben elkövetett hibákat, és egész más dolog a politikai propaganda, mely éket ver a nemzetek közé, és elrettenti az embereket. Minél elnyomóbb egy kormány, és minél kevesebb információ érhető el, annál tudatlanabbak az emberek. A propaganda egyedüli célja, hogy félretájékoztassa a közönséget, érzelmi, és nem racionális alapon befolyásolja az embereket.″

Az is igaz ugyanakkor, hogy Amerika XX. századi háborúi alatt (sok más országhoz hasonlóan) több mészárlást dokumentáltak. A legismertebb talán a My Lai-i: 1968. március 16-án amerikai katonák 500 civilt (köztük nőket, öregeket és gyerekeket) gyilkoltak meg egy Sơn Mỹ nevű faluban. Utóbbiról a Life Magazine híres összeállítását itt találja. A lap emlékeztet: a huszadik században összesen több tízmillió civil halt meg különböző háborúkban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport