Öngyilkos lett egy férfijogi aktivista

2013.07.26. 21:26

A Szöult kettészelő Han folyóba vetette magát egy hídról pénteken egy dél-koreai férfijogi aktivista, akinek nem sikerült elegendő adományt gyűjtenie súlyosan eladósodott jogvédő csoportja megmentéséhez.

A 45 éves Szung Dzse Gi délután háromkor, a Szöul nyugati részén fekvő Mapo hídról ugrott a folyóba. Nem sokkal később fényképek jelentek meg róla a Twitteren, amint a híd korlátjába kapaszkodik. A szöuli hatóságok keresést indítottak, de estig nem találták meg sem élve, sem holtan.

A Man of Korea nevű szervezet vezetője korábban azzal fenyegetőzött, hogy öngyilkos lesz, ha nem sikerül elegendő pénzt előteremtenie 2008-ban alapított csoportja számára.

A bevallottan antifeminista Szung ismeretlen taglétszámú csoportjával hadjáratot folytatott azon dél-koreai törvények ellen, amelyek szerinte a nőknek kedveznek, és „egyenlő elbánást” követelt a férfiaknak. Fő követelése az volt, hogy töröljék el a női ügyekkel foglalkozó esélyegyenlőségi és családügyi minisztériumot.

Nemrég bírósággal akarta betiltatni egy lányzenekar zenei videóját, amely szerinte gyalázta a katonákat, akik pedig többségükben férfiak.

A kizárólag magánadományokból működő férfijogi csoport honlapján Szung azt írta, hogy 90 ezer amerikai dollárnak megfelelő összegre lenne szükségük az adósságok rendezéséhez. Azzal fenyegetőzött, hogy ha nem lesz meg a pénz, pénteken a mélybe veti magát a Han folyó egyik hídjáról.

A rendőrség csütörtökön eredménytelenül próbálta meg lebeszélni a tettéről.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség jelentése szerint a hídon tartózkodó járókelők meg sem kísérelték visszatartani tettétől az aktivistát.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport