no

Két vonat ütközött Svájcban

2013.07.29. 20:30 Módosítva: 2013.07.29. 21:53

Az egyik mozdonyvezető meghalt, és legalább negyvenen – a SkyNews szerint legalább 44-en – megsérültek, miután összeütközött két vonat Svájcban. A francia svájci televízió harminc sebesültről számolt be. Az eset Granges-près-Marnand vasútállomásától nem messze történt, az ország nyugati részén, a főváros Berntől körülbelül 50 kilométerre.

BQW8a6GCUAA9ivr

Egy szemtanú elmondása szerint az egyik vonat éppen elhagyta az állomást, a másik pedig szemből érkezett. Egy másik lapnak nyilatkozó szemtanú szerint elképzelhető, hogy halálos áldozata is van a balesetnek.

A rendőrök mellett tűzoltók és mentők érkeztek a helyszínre, a mentésben egy helikopter is részt vesz. A vasúti forgalmat leállították az adott vonal egy részén: ez a vonal Palézieux és Payerne városokat köti össze. Svájci médiumok által közzétett felvételek szerint a két szerelvény egymásba csúszott. Az egyik mozdonyvezetőnek nyoma veszett – írta a 20 minuten.ch hírportál. Az öt súlyos sérültet egy lausanne-i klinikára, illetve a payerne-i kórházba szállították.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport