Mária
-6 °C
-2 °C

Mandelát kiengedték a kórházból

2013.09.01. 12:55

Kiengedték Nelson Mandela egykori dél-afrikai elnököt a Pretoria kórházból, ahol tüdőfertőzés miatt kezelték június óta. A dél-afrikai demokrácia megalapítójának tartott exelnök az otthonában gyógyul tovább - írja a CNN.

"Madiba állapota még mindig kritikus és néha instabil, de az orvosi csapata úgy gondolja, a houghtoni otthonában is meg fogja kapni azt az intenzív ellátást, mint a Pretoriában" - közölte Jacob Zuma jelenlegi elnök hivatala, Mandela klán-nevét használva.

A 95 éves egykori elnök júnis elején egy tüdőfertőzés miatt került kórházba. "A kórházi tartózkodási alatt exelnökünk állapota hol komoly, hol válságos, hol pedig instabil volt. A különböző betegségek okozta nehézésgek ellenére Mandela, mint mindig, bátor maradt"  - írta közelményében az elnöki hivatal.

Szombaton néhány híroldalon tévesen jelent meg, hogy Mandelát hazaengedték, mivel egyes családtagjai félreértették a kórházat.

Mandelát 1994-ben választották meg Dél-Afrika első fekete elnökének, mindössze négy évvel azután, hogy letöltötte 27 éves börtönbüntetését, amelyet az apartheid elleni harc miatt szabtak ki rá.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Év végi utazás

Ajándékozzon utazást, töltse a karácsonyt és a szilvesztert külföldön!