107 éves embert öltek amerikai rendőrök

2013.09.08. 11:29

Megöltek egy 107 éves férfit amerikai rendőrség taktikai beavatkozó egysége (SWAT) Arkansasban, írja a cnn.com. A férfinál fegyver volt és többször rálőtt a rendőrökre.

A rendőrséget egy Pine Bluff-i házhoz hívták, ahol a 107 éves Monroe Isadore tartózkodott szombat este. Amikor a rendőrök megérkeztek megállapították, hogy súlyosan bántalmaztak két férfit, akiket kivezettek a házból. A gyanúsított a hálószobában bújt el.

Monroe többször kilőtt az ajtón keresztül, mikor a rendőrök megközelítették a szobát, de senkit sem talált el. A rendőrök visszavonultak egy biztonságosabb helyre és erősítést kértek. Röviddel ezután megérkeztek a speciális egység emberei, akik tárgyalásba kezdtek a gyanúsítottal.

A rendőrök egy kamerát csúsztattak át az ajtó alatt és látták, hogy a férfi fel van fegyverezve. Miután a tárgyalások nem vezettek eredményre a speciális egység emberei füstbombát dobtak a szobába, ami miatt Isadore ismét lőni kezdett. Ezután betörték a szoba ajtaját és a tűzpárbajban a férfi meghalt.

2010-es adatok szerint ötvenháromezer 100 évesnél idősebb ember él Amerikában, akiknek kora többségében száz és száznégy év között van.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport