Rejtélyes halált halt Argentínában a magyar asztrológus testvérpár

2013.09.17. 20:19

Süllős Lenke, azaz Lily Süllos és testvére, Lajos, azaz Luis haláláról cikkez az argentin sajtó. A testvérpárt La Lucila-i otthonukban találták meg, mindkettőjükkel pisztolylövés végzett. A rendőrség szerint a testvérpár már korábban megállapodott abban, hogy közösen követnek el öngyilkosságot.

Süllős állítólag korábban emailen értesítette néhány ismerősét a tervről, egyikük hívta ki a rendőrséget. Először a 85 éves nőt találta meg a rendőrség, őt fejbe lőtték. Később a tíz évvel fiatalabb férfi holttestét is megtalálták a lakásban.

Süllős Lenke 1928-ban született Budapesten, eredetileg nyilas költőnőként tűnt fel, akit egy méltatója szerint „1944 októberében azok közé vitt a szíve, akik nem tudták letenni a fegyvert a bolsevista hordák előtt.″

Nevével egy a hungarista mozgalom vezetésének jogfolytonosságával foglalkozó írásban is találkozhatunk, így nem csoda, hogy a németek bukása után el kellett hagynia az országot.

20 éves korában került Argentínába, ahol orvosi tanulmányokat kezdett (egy forrás szerint a később bezárt Asztrológiai Magánegyetemen), de saját elmondása szerint pénz hiányában nem tudta befejezni tanulmányait. Magánúton kezdett asztrológiával foglalkozni, első könyve A szerelem asztrológiai könyve címmel jelent meg, a kötet öt kiadást élt meg.

A testvérek közösen fejlesztették ki saját asztrológiai módszerüket, melyet egy argentínai magyar rajongójuk így jellemzett: „A testvérek jól kombinált tehetségekkel rendelkeznek: Lajos, a mérnök és fizikus, egy ügyesen megszerkesztett kis programmal a komputerén pontosan kiszámítja az »aspektust«, majd Lenke, az irodalmár, érthetően és egyszerűen megfogalmazza az illetőnek az adott helyzet előnyös és hátrányos hatásait.″

Hogy Lajos mennyire komolyan foglalkozott a fizikával, szintén kiderül a beszámolóból: „Lajos elektromágneses térjelenségekkel kísérletezik kis háztáji laboratóriumában. Valami eddig ismeretlen jelenséget fedezett fel pár éve, amelynek hasznosításáról tárgyal jelenleg több szakemberrel is, kis ismertető füzetet írt róla. Most építi a berendezést (otthon, saját költségére), amivel a jelenség érzékelhető, pontosabban mérhető lesz.″

A következő években Lenke a zodiákus különböző jegyeiről jelentetett meg újabb könyveket, majd 1984-től rendszeresen feltűnt a tévében is. Népszerűségét egy rajongója így magyarázta: „Lenke minden cikkében, minden mondatában arra törekszik, hogy az „okkult" látszatát eloszlassa ennek az ősrégi tudománynak. Magyarázatai egyszerűek és világosak, egyénisége nyílt és barátságos, kifejezetten vidám, nincs benne semmi titokzatos.″  2004-ben és 2006-ban CD-ket is kiadott a testvérpár, a dalok témái a szerelem, az álomvilág és egyes bolygók ősi civilizációi voltak.

Süllős Lenke hobbijai a főzés, a kertészkedés és a sziámi macskák voltak. Sosem házasodott meg, mert meg volt róla győződve, hogy ő tragikus csillagképben született, és ezért minden férfi, akibe beleszeret, az rövidesen meghal.

Spanyolul tudó olvasóink Süllős Lenke honlapján tájékozódhatnak bővebben a Süllős-féle asztrológiai előrejelzésekről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport