18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A törökök lelőtték, a felkelők lefejezték

2013.09.18. 10:47

Sokkoló videó jelent meg arról a katonai pilótáról, akinek helikopterét kedden likvidálta a török légierő, miután a gép megsértette Törökország légterét. A szíriai hadsereg elismerte, hogy a gép török légtérbe tévedt, de hangsúlyozták: nem hajtott végre közvetlen katonai feladatot, csupán a határtérségben tevékenykedő terroristákat – a Bassár al-Aszad rezsimje ellen harmadik éve küzdő lázadókat – követte. A hadsereg közleménye szerint a gép felszólításra azonnal visszafordult, és már szíriai légtérben érte el a török légierő rakétája. Damaszkusz szerint a történtek arról tanúskodnak, hogy Ankara – amely határozottan kiáll a lázadók mellett Aszad távozása érdekében – mindent megtesz a helyzet kiélezéséért.

A török fél szerint azonban a pilóta nem tett eleget a többszöri felszólításnak, ezért voltak kénytelenek likvidálni a helikoptert, amely végül a felkelők által ellenőrzött észak-szíriai területen zuhant le.

A pilóta kiugrott a zuhanó gépből, ekkor ejtőernyőjén ereszkedve lőttek rá. A felvételek a Liveleak.com oldalán jelentek meg. Egy következő videón már a felkelők közelében látható a pilóta lefejezett holtteste. A felkelők forrásai szerint a helikopterből még egy katona kiugrott ejtőernyővel, vele is végeztek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport