Életeket mentett volna, ha nem állítják le a kommandót

MTI/Index
2013.09.19. 07:49

Az amerikai kongresszus biztonságáért felelős rendőrségnél vizsgálat indult annak megállapítására, hogy valóban leállították-e annak a taktikai egységnek a tényleges bevetését, amely elsőként érkezett ki egy ámokfutó által a hét elején megtámadott haditengerészeti parancsnoksági épülethez - közölte szerdán internetes oldalán a Fox News tévécsatorna.

A hírről elsőként a BBC  számolt be, amely rendőrségi forrásokra hivatkozva azt állította, hogy "életeket lehetett volna megmenteni", ha nem parancsolnak megálljt a kommandónak.

Aaron Alexis, a haditengerészet egy elmezavarral küszködő, szerződéses alkalmazottja 12 embert lőtt agyon és további nyolcat megsebesített, amikor a washingtoni Navy Yard területén hétfőn támadást hajtott végre a flotta logisztikai központjának épületében.

Az amerikai kongresszus épületkomplexuma mintegy két és fél kilométerre található a haditengerészeti parancsnokságtól. A vizsgálat eredményét várhatóan még szombatig nyilvánosságra hozzák.

A támadó, Aaron Alexis 12 embert agyonlőtt és tizennégyet megsebesített a haditengerészet washingtoni telephelyén, mielőtt a biztonságiak vele is végeztek volna. A 34 éves férfit augusztus óta kezelték mentális betegségei miatt, de a haditengerészet nem nyilvánította alkalmatlannak a szolgálatra a korábbi tartalékost. Ha így tettek volna, Alexisnek biztonsági ellenőrzésen kellett volna átesnie, amikor a nyáron szerződésesként újra dolgozni kezdett a haditengerészetnek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport