Tizenkét sérült egy chicagói lövöldözésben

2013.09.20. 08:36 Módosítva: 2013.09.20. 10:01

Tüzet nyitott a járókelőkre egy ismeretlen személy csütörtök éjjel egy chicagói parkban. Helyi lapértesülések szerint a lövöldözésben tizenhárman megsebesültek. Köztük egy hároméves gyereknek és három másik sebesültnek is válságos az állapota. Tíz felnőttet, két tinédzsert, és a gyermeket mentők szállították kórházba, a tizenharmadik sebesült saját gépkocsijával ment orvoshoz. Szemtanúk szerint a gyereket fejlövés érte – írja a Chicago Tribune című napilap.

Tanúk arról számoltak be, hogy házaikból hallották a lövések hangját, aztán női sikolyokat és kiabálást. Többen azonnal a földre feküdtek, hogy védjék magukat.

A lövöldözés az amerikai város délnyugati, Back of the Yards nevű kerületében történt egy park kosárlabdapályáján. Egyelőre nem lehet tudni, hogy ki és miért lövöldözött. A Chicago Sun-Times szerint két elkövetőről van szó. Egy szemtanú arról számolt be, hogy egy rasztafrizurás férfi egy szürke gépkocsiból rálőtt, majd továbbhajtott a parkba, ahol folytatta az ámokfutást. Egyes hírek szerint a bűnesettel összefüggésben előállítottak egy embert, de a hatóságok ezt cáfolták.

A Chicago Tribune szerint elképzelhető, hogy bandaháborúval kapcsolatos esetről van szó. Egy közelben lakó azt mondta a Chicago Sun-Timesnak, hogy a környéken az elmúlt években nem voltak hasonló, lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények, itt tíz évvel ezelőtt fordult jobbra a helyzet.

A CNN azonban idézett a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által a minap közzétett jelentésből, amely szerint Chicagóban tavaly 500, egy évvel korábban pedig 431 gyilkosság történt, több mint bármely más amerikai városban. A városi illetékesek az mondják, hogy az idei statisztikák már jobb képet mutatnak a város közbiztonságáról.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport