Hatalmas földrengés a Fülöp-szigeteken

2013.10.15. 06:52

Nagy erejű földrengés rázta meg a Fülöp-szigetek déli részét kedden, a legfrissebb hírek szerint a természeti csapásban legkevesebb húsz ember halt meg, miután a rengésben épületek omlottak össze vagy sérültek meg.

A 7,2-es fokozatú földmozgás helyi idő szerint reggel 8 óra 12 perckor történt. A rengés fészke a Bohol szigetén (Mindanaótól északra) fekvő Carmen város térségében, mintegy 56 kilométeres mélységben volt, de az egész térségben érezték. A hawaii szökőárfigyelő központ nem adott ki riasztást a csendes-óceáni térségre.

A helyi DZMM rádióállomás által idézett Fülöp-szigeteki polgári védelmi illetékesek elmondták, hogy Cebu tartományban 15-en, Boholban 4-en haltak meg, egy ember pedig Siquior szigeten halt meg. Televíziós híradások szerint a Cebu tartománybeli Mandaue település piacának tetőszerkezete is beomlott, 19 embert sebesítve meg. Összeses 33 sérültről tudnak a hatóságok.

Az emberek sietve elhagyták az épületeket, és a kórházakból is kimenekültek, ahogy a nagy rengést utórengések követték. Történelmi nevezetességű épületek és templomok rongálódtak meg. Leomlott az ország legrégebbi főtemplomának, a Cebuban található bazilikának a harangtornya is.

Az egyik legaktívabb geológiai térség, a csendes-óceáni úgynevezett Tűzgyűrű mentén fekvő délkelet-ázsiai szigetországban gyakoriak a földrengések.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport