Meghalt a legidősebb képviselő

2013.10.19. 09:53

Meghalt az amerikai kongresszus legidősebb tagja, a floridai képviselő Bill Young. A republikánus politikus 82 éves volt és éppen egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy a ciklus végén nyugdíjba vonulna.

Egy marylandi katonai kórházban érte a halál, miközben hátfájdalmakkal kezelték. Young 1970-ben repülőgép-balesetet szenvedett, azóta küzdött a fájdalommal, és a Reuters szerint ennek a balesetnek a szövődményei okozták halálát is.

Az idős politikus 22 ciklust dolgozott végig a kongresszus tagjaként és korábban elnöke volt a Fehér Ház egyik fontos gazdasági bizottságának is. A Védelmi Albizottságot halála idején harmadik alkalommal vezette, a Floridai Szenátusban 1960 és 1970 között dolgozott.

Young szolgálati évei alatt több százmillió szövetségi dollárt szerzett Florida államnak, 1986-ban létrehozta a csontvelődonorok nemzeti regiszterét, amelyet később róla neveztek el, 1991-ben pedig megmentette a MacDill Légierő-bázist a bezárástól.

Young az utóbbi hetek vitáiban a szövetségi kormány leálllása ellen harcolt, és korábbi kijelentése szerint készen állt volna Obama egészségügyi törvénye mellett szavazni. A politikus a szerdai szavazáson nem vett részt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport