Serdülő végzett a matektanárnővel

2013.10.24. 22:48

Gyertyagyújtással emlékeztek a massachusettsi Danversben arra a 24 éves tanárnőre, akinek holttestét szerdán találták meg az iskola épülete mögötti parkban.

A lányt egy papírvágó késsel ölte meg a gyanú szerint az iskola egyik 14 éves diákja, aki egyébként nem volt Colleen Ritzer tanítványai között.

A gyanúsított az iskolai futballcsapat tagja volt, csupán néhány hónapja költözött a Boston környéki városba a déli Tennessee államból.

„Nem volt agresszív srác, sőt ellenkezőleg" – idézte a BBC az iskola egyik diákjának jellemzését a gyanúsítottról, akit szerdán vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság elutasította, hogy Philip Chism óvadék ellenében szabadlábon védekezzen.

A gyilkosság részletei egyelőre nem ismertek, de Ritzert a vérnyomok alapján az iskola második emeleti mosdójában érhette a támadás. Az iskola térfigyelőkameráinak felvételein állítólag látszik, hogy a gyanúsított a szemetesládát görget végig, de azt nem tudni, hogy benne volt-e a lány holtteste – írta a BBC.

Az elmúlt időszakban már nem is tinik, de egyenesen gyermekek ámokfutásától volt hangos az amerikai sajtó.

A hét elején egy 12 éves fiú végzett tanárával majd önmagával. A Washington állam beli Vancouverben pedig kedden egy 11 éves kisdiák vitt fegyvert és 400 töltényt az iskolába.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport