Lövöldözés a Los Angeles-i repülőtéren

2013.11.01. 18:53 Módosítva: 2013.11.02. 08:37

Lövöldözés tört ki pénteken a Los Angeles-i repülőtér 3-as terminálján. Szemtanúk szerint egy férfi egy ellenőrző pontnál elővett a táskájából egy félautomata fegyvert és több lövést adott le. A terepszínű ruhát viselő férfit többen úgy írták le, mint egy szolgálaton kívüli reptéri biztonsági embert, de később kiderült, hogy egy civilről van szó.

Egy sérültet mentenek a rendőrök a Los Angeles-i reptéren
Egy sérültet mentenek a rendőrök a Los Angeles-i reptéren
Fotó: KNBC/Handout / Reuters

A fegyveres először maga körül kezdett el lövöldözni, majd felrohant egy mozgólépcsőn, ahol egy biztonsági kapu áll. Itt lelőtte az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal (TSA) egyik ügynökét. 

A férfi fel alá rohangált, több lövést adott le és közben hangosan kiabált. A biztonságiak többször rálőttek és őt is eltalálták, majd őrizetbe vették. A lövöldözésben hét ember sebesült meg, közülük hatot kórházba szállítottak. Kórházban ápolják az elkövetőt is.

A lövöldözés miatt óriási pánik tört ki. Az emberek csomagjaikat maguk mögött hagyva, a székeken átugrálva, egymást lökdösve kerestek fedezéket vagy menekültek a kijárat felé.

A lövöldöző fegyveres neve Paul Anthony C. és Los Angeles környékén lakik. Az amerikai kormánnyal és a repülőtéri biztonsági szolgálattal szemben ellenséges hangvételű üzenetet találtak elfogása után a 23 éves férfinál. Úgy érezte, úgy érezte, hogy a TSA átkutatásai megsértik az alkotmányos jogait és hogy magát „feldühödött hazafinak" tartja.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport