Zuhanj csatornába 700 ezerért

2013.11.14. 16:21

Rendkívül kreatív módját találták ki a pénzszerzésnek az újvidéki Klisa negyed lakói: tömegével esnek bele fedél nélküli vízelvezető csatornákba, mert a balesetért busásan kárpótolja őket a város, írja a Magyar Szó online. A csatorna-láz előtt hamisított kutyaharapással kerestek pénzt a fifikás helyiek.

Az újvidéki Városi Vízművek ellen összesen 226 bírósági eljárás folyik kárpótlási ügyekben, és az ilyen pereket tízből kilencszer megnyerik ellenük. Van olyan család, amelynek rövid idő alatt három tagja esett bele a csatornába: először egy kislány, majd a testvére, végül pedig a nagymama járt szerencsétlenül a fedetlen csatornák miatt. Mindannyian kisebb sérüléseket szenvedtek, amiért összesen 300 ezer dínárt (kb. 870 ezer forintot) kaptak a vízművektől.  Ha a vízművek az összes most folyó pert elvesztené, akkor 70 millió dínárt (182 millió forintot) kellene kifizetnie a károsultaknak.

A csatornába zuhanás mellett egy időben nagy divat volt a klisaiak körében a kutyaharapás szimulálása, mert egy közvállalat kártérítést nyújtott az ilyen sérülésekért. A kutyaharapás-hamisítás odáig fajult, hogy egy döglött kutya koponyája járt körben a kerületben, és az emberek azzal okoztak maguknak könnyebb sérüléseket. A bevállalósak viszont körzővel szurkálták magukat, mert állítólag az is hasonlít a kutyaharapásra. A sokat perelt vállalat azóta rájött a turpisságra, és sokkal körültekintőbb orvosi vizsgálatokat végeznek, mielőtt fizetnének.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport