Óriási gyerekpornó-razzia Kanadában

2013.11.14. 21:56

A kanadai rendőrség lecsapott a torontói székhelyű Azov Films filmgyártó cégre, ami a naturista filmek legális álcája mögé bújva gyerekpornót forgatott és terített szerte a világon. Kanadában 108, az Egyesült Államokban 76, a világ többi részén még 164 embert tartóztattak le, aki benne volt az üzletben. A csoport a filmeket 94 országban terjesztette. A három évig tartó nyomozás szálai Ausztráliába, Spanyolországba, Dél-Afrikába, Norvégiába, Írországba és Görögországba vezettek. A videók nagy részét Ukrajnában és Romániában forgatták.

A letartóztatottak között nem csak a filmeket forgató és terjesztő emberek voltak, de olyanok is, akik a szereplőket szállították: orvosok, tanárok, nevelőotthoni dolgozók, még papok is. A hálózat csúcsán egy 42 éves kanadai férfi, Brian Way állt, aki egyébként már 2011 óta előzetes letartóztatásban volt egy másik ügy miatt. Akkor beépített ügynökök buktatták le.

A razzia során több százezer képet és videót foglaltak le szexuálisan bántalmazott gyerekekről. A BBC-nek nyilatkozó rendőrségi szóvivő példaként elmondta, hogy a hálózat egyetlen tagjánál, egy nyugdíjas iskolai tanárnál 9000 videót és 350 ezer fotót találtak. Sok közöttük olyan gyerekek szereplésével készült, akiket személyesen is ismert.

A rendőrök közel 400 gyereket azonosítottak a képeken és videókon szereplők közül, őket a hálózat felgöngyölítésével úgy tűnik, sikerül megmenteni a szexuális bűnözők karmaiból. A nyomozók külön köszönetet mondtak egy kanadai weboldal, a cybertip.ca fenntartóinak, ez az oldal gyerekbántalmazás online jelentésére szolgál.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport